Střevní baktérie jsou "ty hodné"

Pokud máte nucení na stolici, NIKDY ji nezadržujte!

Jogurty

Zakysané mléčné výrobky (kefír, kyška, acidofilní mléko; osobně doporučuji složení výrobku: mléko + živá kultura (jogurtová u jogurtů)

Dodají střevu "hodné" baktérie.

Vzít dostatečné množství jogurtu s živými baktériemi. Jistě nestačí 50g jogurtu na 100kg člověka;-)

 

Tenké střevo má délku 3,7 - 5,8 m (z toho ileus 2 - 3 m!), je 3-3,5 cm široké a jeho povrch pro vstřebání je 200m2 . Tlusté střevo je dlouhé 1,5 metru, tlusté 5–7 cm a pokrývá jej 2 cm vrstva baktérií.

Jsou i doplňky stravy s obsahem střevních baktérií, ty doporučuji při zácpě např. po ozařování. Pro standardní denní podávání doporučuji raději zakysané mléčné výrobky s živými kulturami.

 

 

IDEÁLNÍ SNÍDANĚ = vločky s jogurtem a vlažný čaj